Goede tips werken niet

Goede tips werken niet

Goede tips werken niet voor iedereen… Tips lees en krijg je overal. Gevraagd en ongevraagd. Van vrienden, familie, zorgverleners en de buurvrouw. Toch zit je gek genoeg niet altijd op die goede tips te wachten. Want goede tips werken nou eenmaal niet voor iedereen. En als je al geruime tijd pijn, klachten of problemen hebt – met ademen, bewegen, slaap, stress, je immuunsysteem, gewicht of je energie – heb je vaak al veel tips geprobeerd. Toch?!

WAAROM WERKEN TIPS NIET VOOR IEDEREEN?

Goede tips werken niet voor iedereen, omdat niet iedereen in dezelfde situatie zit. Niet hetzelfde is. En ook niet dezelfde mindset, overtuiging of motivatie heeft. Oorzaken van problemen, pijn en klachten is váák bij iedereen weer net even anders. Iedereen zijn eigen verhaal. De balans in de basis eigenlijk bij iedereen anders. Met die basis bedoel ik bewegen, ademen, gedachtes, slaap, pijn, het immuunsysteem stress en voeding. Daarom werken sommige tips voor de één wel voor de ander niet. Namelijk wat voor de één geldt als afleiding, een nieuwe oplossing en vermindering van pijn, klachten of problemen, levert de ander stress, prestatiedrang en teleurstelling op. Teleurstellend, maar wel de realiteit.

WAT IS DAN EEN GOEDE TIP?

Een goede tip draagt altijd bij aan het in balans brengen van de basis en past bij de situatie, jou als persoon en jouw dagelijks leven. Het draagt bij aan jouw bedoeling. Aan wat jij graag wilt bereiken. En vasthouden. Zo’n tip staat bijna nooit op zichzelf maar is een puzzelstukje in het geheel. Het is een ‘ah zit dat zo’ en een ‘daar heb ik wat aan’.

ER STAAT NOOIT GOUD ONDERAAN DE REGENBOOG

Mocht je tips tegenkomen die beloven dat je direct (of snel) van al je problemen af bent, denk dan nog een keer na. De meeste vooruitgang komt namelijk vaak toch door te investeren in jezelf. Het veranderen van gewoontes. Middelen die op korte termijn wel effect hebben (bijvoorbeeld pijnstillers) hebben vaak bijwerkingen. En wanneer je hier mee stopt kan het zo zijn dat je klachten ook zo terugkeren. Dus ze werken. Even. En daarna zit je weer met dezelfde peren.

Goede tips geven richting, maar zijn nooit heel precies

Frustrerend soms, maar waar. Juist omdat iedereen en elke situatie anders is, zul je een tip ook vaak moeten toespitsen op jezelf. Er is voor het aanpakken van je klachten geen one size fits all oplossing. Een goede tip geeft dus wel richting, maar je zult deze zelf moeten aanpassen aan jouw situatie. Zelf voelen, zelf ervaren, zelf doen en ook zelf volhouden.

Tips die voor jou werken, sluiten aan bij wat nu al bij je
werkt

Alles wat spanning of stress geeft, werkt tegen jouw pijn, problemen en klachten. Kijk dus goed of je achter de tip staat, deze kunt begrijpen en het voor jou toepasbaar is. Bereik je je doel ermee, kun je je er toe motiveren en past het binnen je overtuigingen? Want een goede tip is niet altijd makkelijk of fijn op de korte termijn. Wel draagt het altijd bij aan een beter resultaat op de lange termijn!

GOEDE tIPS KUNNEN JE VERANDEREN

Kijk uit! Goede tips kunnen je veranderen. Want als jij snapt wat hoe je lichaam werkt en wat er bij jou uit balans is, begin je vanzelf te begrijpen waarom die goede tip voor jou niet heeft gewerkt. Vaak komt het er op neer dat je een aantal patronen in je leven zal moeten veranderen om beter te worden. En een goede tip, kan dat zomaar eens in beweging zetten. Want de meeste problemen, klachten en pijnen zijn niet vanzelf gekomen en gaan ook niet vanzelf over. Er zal dus iets moeten veranderen. Feit is dat de basis in ieder geval beter in balans moet zijn. Dat kost tijd en energie, want dit moet weer een gewoonte worden. Een tip laat je dingen in een ander perspectief plaatsen of zorgt er direct voor dat je je gedrag aanpast. Andere gedachtes, gevoelens en een andere kijk of benadering van je klachten, problemen of pijn.

GEEF IK DAN GEEN TIPS?

Natuurlijk geef ik ook tips, al ben ik me er van bewust dat niet iedere tip voor iedereen op dezelfde manier werkt. Daarom vraag ik ook zo veel. Zodat ik snap wat er aan jouw situatie anders is, wat je motivatie is en je doelen zijn. En hoe jij het beste leert en verandert. Wat er voor jou belangrijk is.

Ook mijn tips zijn niet altijd heel precies, maar geven richting en kennis en laten je hopelijk anders doen, anders denken en anders voelen. Wanneer een tip, advies of strategie voor jou goed werkt, maakt dat het namelijk makkelijker om meer stappen in de goede richting te zetten. Dat ga je voelen.

En werkt iets niet, laat het weten, dan zoeken we het in een andere hoek. Want goede tips werken niet voor iedereen!

Deze website gebruikt cookies.