OMGAAN MET STRESS

Stress is niet de vijand! Stress kan je gezondheid, prestaties, productiviteit en ontwikkeling verbeteren.

In de juiste hoedanigheid zijn de effecten van stress positief! Maar zo voelt het lang niet altijd. En vanaf een bepaald punt is dat ook echt niet meer zo. Hoe we omgaan met stress maakt hét verschil. Dus wanneer je het gevoel hebt dat je stress moet vermijden, terwijl dat voorheen nooit zo was, wordt het tijd om anders met stress om te leren gaan. En als je het gevoel hebt dat stress slecht is en dat je stress moet vermijden, dan zal er een wereld voor je open gaan als ik je vertel dat dit niet hoeft. Het kan echt anders.

WANNEER STRESS DE OVERHAND NEEMT

Hoofdpijn, kaakklachten, hartkloppingen, algehele gespannenheid, vermoeidheid, kort lontje, gejaagde ademhaling, stemproblemen, buikklachten, slaapproblemen, concentratie en geheugenproblemen…

Zo maar een paar klachten die je kunt voelen wanneer je stress hebt. Je wilt hier niet mee doorlopen met de kans op een burn-out, overspannen raken, langdurige (onbegrepen pijn)klachten, problemen met je immuunsysteem, angst- en paniekklachten of een depressie. Je lijf zegt niets voor niets stop. Hij waarschuwt je voor een groter probleem.

Maar hoe we omgaan met stress vandaag de dag zorgt ervoor dat je lichaam constant in de stressmodus blijft. Stress neemt dan de overhand. Van mij leer je hoe jij weer de overhand neemt. Je leert anders omgaan met stress. Zodat stress niet de vijand wordt. 

Stressmanagement
Pijnbehandeling oefentherapie bij chronische pijn

“STRESS IS NIET DE VIJAND”

STRESSMINDSET

Stress is een van de meest besproken en tegelijkertijd onbegrepen onderwerpen van deze tijd. Iedereen heeft ofwel chronische stress of is aan het herstellen van stress. Het is niet ongewoon dat je rond je 30e al een burn-out hebt gehad of er tegenaan zit. Wat gaat er mis? Het vermijden en uit de weg gaan van stress en constant zoeken naar rust en ontspanning bij stress, werkt niet altijd. En dat hebben veel van ons al ondervonden.

 

gOED WORDEN IN omgaan met STRESS

Je kunt namelijk goed worden in stress. We kennen allemaal mensen die goed zijn in stress. Maar hoe doen ze dat? Wat is het geheim? Hoe blijf je ondanks stress weerbaard, rustig, gefocust, ontspannen en gezond? Door anders met stress om te gaan, door je stressmindset te veranderen leer ik je hoe ook jij dat kunt bereiken. 

JE LEERT

  • Je lichaamssignalen beter begrijpen
  • Een totaal andere stressmindset
  • Je zenuwstelsel terug in balans brengen
  • Hoe je acute stress kunt gebruiken om sterker te worden
  • Je weerbaarheid en belastbaarheid te vergroten
  • Lichamelijke klachten door stress verminderen
  • Chronische stress voorkomen
  • Sneller te herstellen van inspanning en vermoeidheid
  • Zorgen en angsten verminderen
  • Goed worden in met stress zonder er last van te hebben

WIL JE DE CONTROLE OVER JEZELF TERUG?

Wil je leren hoe jouw stressmechanisme werkt? Ontspannen omgaan met stressvolle situaties? Maak een afspraak, want stress is niet de vijand, je kunt er goed in worden.

Afspraak maken