HOE GA IK TE WERK?

Wanneer je bij mij komt met onbegrepen, chronische, onzichtbare of complexe klachten, zoeken we samen uit waarom je niet herstelt. We doen en uitgebreide intake, onderzoek en koppelen alle relaties aan elkaar. Dat geeft inzicht.

Vervolgens leer ik je beter ademen, anders bewegen en beter slapen, je houding veranderen zowel mentaal als fysiek. Allemaal voorwaarden voor herstel. Als je niet slaapt herstel je niet, wanneer je niet goed ademt blijft je lichaam in een het het stressmechanisme en wanneer je niet beweegt, krijgt je lichaam niet de prikkel om te herstellen. Vervolgens leer ik je op een andere manier met stress en pijn om gaan. Met als doel: doen wat je bedoeling is: leven zonder beperkingen van je lijf.

pHYSIS SPECIALIST

Ik ben oefentherapeut Mensendieck en bovenal Physis Specialist. Physis staat voor wat Hippocratus noemde het zelf herstellend vermogen. Wanneer je bij mij terecht komt, zijn je klachten vaak al lang aanwezig, onbegrepen, misschien zelfs chronisch. Met andere woorden je lichaam is niet meer in staat zelf te herstellen. Mijn belangrijkste werk is zoeken naar de reden waaróm je niet herstelt. En je dit vervolgens uitleggen op zo’n manier dat dit leidt tot tot een situatie waarin je wél herstelt.

We starten met een intake en aanvullend onderzoek naar je klachten. Vervolgens bespreken we wat je wilt bereiken. Of je bij mij aan het juiste adres bent. Als dat zo is, maak ik een behandelplan wat ik met je bespreek. En ik geef een inschatting van het aantal behandelingen dat je nodig hebt. Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van je klacht. 

Samen bepalen we of oefentherapie een aanpak is die werkt voor jou en wat er verder nodig is om je doelen te bereiken. Over het algemeen hebben mensen tussen de 6 en 9 uur behandeling nodig voor een kwalitatief en duurzaam resultaat. Gedragsverandering is een proces wat tijd kost. 

OEFENTHERAPIE IS DOEN

Oefentherapie werkt alleen als je ermee aan het werk gaat. Als je gaat doen, want doen is de beste manier van leren. En daarvoor moet je vaak oefenen. En dan bedoel ik niet alleen ‘oefeningen doen’. Ik bedoel oefenen met dingen die je lastig en moeilijk vind, dingen die niet goed gaan. De dingen die niet lukken, maar die je wel weer graag zou willen. Verandering vindt je in beweging. Oefenen met hetgeen wat er toe doet voor jou. Want alles wat oefent wordt je op den duur ontzettend goed in. Dat geeft zelfvertrouwen en de ervaring leert: het geeft ook minder pijn!

 

Oefenmindset

Herstel en revalidatie zijn niet altijd makkelijk, het is oefenen. Je zult moeten veranderen, ook dit is oefenen. Het is een proces wat met ups en downs gaat, dat accepteren is een oefening op zichzelf. Oefentherapie gaat niet alleen maar om pijnvermindering, maar om daadwerkelijke verbetering van kwaliteit van leven. En ook dat is oefenen, want dat bereiken gaat niet vanzelf. In dat hele proces sta ik naast je, leg je dingen uit al is het tig keer, coach ik je en leer je weer om wel te herstellen. 

“Elke dag een klein beetje wint het altijd van af en toe heel veel.
Dus doe elke dag een beetje.”

De basis voor herstel

Heb je chronische pijn of onbegrepen klachten? Slaap je slecht? Heb je stress of moeite met ademen? Maak dan een afspraak. Ik leer je waarom je niet herstelt en wat je daaraan kunt doen.

Afspraak maken