HOE GA IK TE WERK?

Wanneer je bij mij komt met onbegrepen, chronische, onzichtbare of complexe klachten, zoeken we samen uit waarom je niet herstelt. We doen en uitgebreide intake, onderzoeken en koppelen alle relaties aan elkaar. Dat geeft inzicht.

Vervolgens leer ik je anders bewegen, beter ademen en slapen, je houding veranderen zowel mentaal als fysiek. En op een andere manier met stress en pijn om gaan. Met als doel: doen wat je bedoeling is: leven zonder beperkingen van je lijf.

OEFENTHERAPIE

De eerste afspraak is altijd een intake en aanvullend onderzoek naar je klachten. Vervolgens bespreken we waar je aan wilt werken en wat je wilt bereiken. Of je bij mij aan het juiste adres bent en hoe ik je kan helpen. Als dat zo is, maak ik een behandelplan wat ik met je bespreek. En ik geef een inschatting van het aantal behandelingen dat je nodig hebt. Dit is per persoon verschillend en afhankelijk van je klacht. Meestal start ik met een wekelijkse behandeling voor 3 weken en laten we daarna iets meer tijd tussen de afspraken. Dit heb je nodig voor inzicht, bewustwording, oefenen en gedragsverandering.

Samen bepalen we of oefentherapie een aanpak is die werkt voor jou en wat er verder nodig is om je doelen te bereiken. Over het algemeen hebben mensen tussen de 6 en 18 behandelingen nodig voor een kwalitatief en duurzaam resultaat. Tijdens de behandeling ontvang je oefeningen en aanvullende informatie die voor jou belangrijk is.

OEFENEN

Oefentherapie werkt alleen als je ermee aan het werk gaat. Als je gaat oefenen. En dan bedoel ik niet alleen ‘oefeningen doen’. Ik bedoel oefenen met dingen die je moeilijk vind, dingen die niet goed gaan. De dingen die niet lukken, maar die je wel weer graag zou willen. Verandering vindt je in beweging. Oefenen met hetgeen wat er toe doet voor jou. Want alles waar je mee oefent wordt je op den duur ontzettend goed in. Dat geeft zelfvertrouwen. En de ervaring leert: minder pijn.

Oefenmindset

Oefenen gaat in stapjes. We beginnen simpel en klein. Ik geef je inzicht en maak je bewust. Vervolgens ga jij het doen. Samen maken we het oefenen complexer en passen het toe in jouw dagelijkse leven. Wees streng en mild tegelijk, het gaat met vallen en opstaan. Het is volhouden. Zodat het gewoonte wordt, zonder dat je er constant mee hoeft te oefenen, omdat het je het gewoon doet.

“Elke dag een klein beetje wint het altijd van af en toe heel veel.
Dus start vandaag en doe elke dag een beetje.”

Je basis in balans zodat je wel herstelt

Heb je chronische pijn of onbegrepen klachten? Slaap je slecht? Heb je stress of moeite met ademen? Maak dan een afspraak. Zo kunnen we puzzelen waar jouw basis uit balans is en waarom je al die klachten hebt. Want het is zo fijn als je wel herstelt. 

Afspraak maken