OVER MIJ | DEBBY VAN RIJN

Ik heb een passie voor mensen leren dat je van onbegrepen, chronische en complexe klachten wél kunt herstellen. En ondanks een chronische aandoening een goede kwaliteit van leven kunt hebben. Met minder of zonder medicatie. Ik denk oprecht dat het anders kan. En ik zie dagelijks in mijn praktijk de resultaten

Het in kaart brengen van complexe, onbegrepen of chronische klachten waarbij adem, pijn, stress en slaap een grote rol spelen is mijn specialisme. Ik laat je zien hoe je lichaam werkt en geef inzicht in de relaties tussen verschillende klachten. En ik leer je wat je kunt gaan doen om wél te herstellen.

Uit eigen ervaring

Uit eigen ervaring weet ik hoe het is om door ziekte en beperkingen niet te kunnen doen waar je blij van wordt. Al vroeg leerde ik hoe het is om niet mee te kunnen doen, met school, met sporten en sociale activiteiten zoals uitgaan en leuke dingen doen. Ik was lang ziek en bleef zitten. Na een lange tijd hervond ik mijn balans. Later kreeg ik zowel als zelf als heel dichtbij te maken met ziekte en beperkingen waardoor wederom sporten maar ook werken niet meer lukte zoals ik dat zelf wilde. Wederom vond ik gelukkig mijn balans, nu vooral ook door middel van de kennis die ik al die jaren had opgedaan in mijn werk en scholingen.

Oefentherapie

Specialisaties

Sinds 2009 geschoold in verschillende adem- en stressmanagement methodes, technieken en principes. 

Sinds 2015 geregistreerd slaapoefentherapeut.

Sinds 2011 aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn.

Oefentherapie Mensendieck

Wat startte met een opleiding dramatherapie, eindigde met een opleiding HBO Bachelor Oefentherapie Mensendieck, aangevuld met een post-hbo bedrijfsoefentherapie. Inmiddels werk ik ruim 17 jaar als oefentherapeut. In de afgelopen jaren schoolde ik mij uitgebreid op gebied van adem, slaap en pijn. 

Opleidingen

Ademwerk Ademtherapie Debby van Rijn

ADEMTHERAPIE

Breathwork professional
Breathwork masterclass
Hearthmath basis voor professionals
Biofeedback, lichaamsbewustwording en stressmanagement

Slaapoefentherapie Slaaptherapie bij slaapproblemen

SLAAPOEFENTHERAPIE

Slaapoefentherapie
Slaapoefentherapie bij kinderen
Slaapslim

Pijnbehandeling oefentherapie bij chronische pijn

CHRONISCHE PIJN

Protocol Chronische Pijn
Explain Pain – Begrijp de pijn
Graded Motor Imagery
ACT bij pijn

BEWEGINGSLEER

Mobilisation of the Neuroimmune system
Mobilizing Awareness level 1 t/m 5
Sensomotorisch waarnemen en behandelen

Kennis doorgeven

Ik vind de werking van ons lichaam, het vermogen tot herstel, de ademhaling, pijn, slaap, bewegen, het zenuwstelsel, immuunsysteem en de invloed van ons brein en emoties fascinerend. Dat is waarom ik me nog steeds ieder jaar blijf scholen en verdiepen in nieuwe ontwikkelingen. 

Om de kennis die ik heb door te geven, ben ik onderdeel van het team van Physis Academy waar we behandelaars en trainers leren meer impact te maken op de vitaliteit van hun klanten. Ik ben aangesloten de beroepsvereniging voor Oefentherapeuten en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. In het verleden was ik bestuurder van de beroepsverenging voor oefentherapeuten, op dit moment ben ik regiomanager van het Netwerk Chronische Pijn Stedendriehoek.

Debby van Rijn Physis Specialist
Physis Academy Debby van Rijn
Zorgkaart Nederland
Upright houdingstherapie Debby van Rijn
Voetcomfort

SAMEN KIJKEN

Heb je chronische pijn of onbegrepen klachten? Slaap je slecht? Heb je stress of moeite met ademen? Maak dan een afspraak. Zo kunnen we puzzelen waar jouw basis uit balans is en waarom je die klachten hebt. Want het is zo fijn als je wél herstelt.

Afspraak maken