OVER MIJ | DEBBY VAN RIJN

Ik heb een passie voor mensen leren dat je van onbegrepen, chronische en complexe klachten wél kunt herstellen. En ondanks een chronische aandoening een goede kwaliteit van leven kunt hebben. Met minder of zonder medicatie. Ik ben er van overtuigd dat herstellen kan. En ik zie dagelijks in mijn praktijk de resultaten

Het in kaart brengen van complexe, onbegrepen, aanhoudende lichamelijke of chronische klachten waarbij adem, pijn, stress en slaap een grote rol spelen is mijn specialisme. Ik laat je zien hoe je lichaam werkt en geef inzicht in de relaties tussen verschillende klachten. En ik leer je wat je kunt gaan doen om wél te herstellen.

Oefentherapeut Mensendieck

Ik startte met een HBO Bachelor Oefentherapie Mensendieck, aangevuld met een post-hbo bedrijfsoefentherapie. Inmiddels werk ik ruim 18 jaar als oefentherapeut. In de afgelopen jaren specialiseerde ik mij uitgebreid op gebied van adem, slaap, stress, chronische pijn en complexe problematiek.

physis specialist | Docent

Daarnaast heb ik een passie om andere behandelaars te leren hoe het menselijke lichaam werkt op het gebied van fysiologie, ademhaling, stress, immuunsysteem en slaap. Het is fantastisch om behandelaars inzichten te geven en te zien hoe ze betere resultaten behalen met hun klanten.

Sinds 2023 geef ik les bij Physis Academy. Ik geef de 6 domeinen cursus, voor behandelaars, trainers en zorgprofessionals die klachten graag zo compleet mogelijk willen oplossen. Steeds meer behandelaars hebben het gevoel dat alléén trainen of behandelen niet tot het resultaat leidt wat mensen echt nodig hebben. Veel van de problemen waar mensen mee komen, liggen niet alleen bij bewegen en voeding, maar komen vanuit problemen met slaap, stress, ademhaling en het functioneren van het immuunsysteem. Dit zien we meer en meer door onze hedendaagse levensstijl en de eisen vanuit de maatschappij. Bij Physis Academy leren we behandelaars en trainers dat het ondanks deze omstandigheden mogelijk is om mensen te behandelen met goed resultaat, door breder te kijken. 

Kennis & kwaliteit

Ik vind de werking van ons lichaam, het vermogen tot herstel, anatomie, adem, pijn, slaap en fysiologie fascinerend. Dat is waarom ik mij nog steeds ieder jaar blijf scholen en verdiepen in nieuwe ontwikkelingen. 

Om de kennis die ik heb door te geven, ben ik onderdeel van het docententeam van Physis Academy ook ben aangesloten de beroepsvereniging voor Oefentherapeuten en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. In het verleden was ik bestuurder van de beroepsverenging VvOCM, op dit moment ben ik regiomanager van het Netwerk Chronische Pijn Stedendriehoek.

Oefentherapie • specialisaties

Sinds 2009 geschoold in verschillende adem- en stressmanagement methodes, technieken en principes

Sinds 2015 geregistreerd slaapoefentherapeut

Sinds 2011 aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn

Uit eigen ervaring

Uit eigen ervaring weet ik hoe het is om door ziekte en beperkingen niet te kunnen doen wat je wilt. Om niet naar school te kunnen, of te sporten en beperkt te zijn in mijn sociale leven. Omdat ik tijdens mijn schooltijd lang ziek ben geweest. Gelukkig herstelde ik, na veel klachten en blessures, vooral door middel van de kennis die ik al die jaren heb opgedaan in mijn werk en scholingen, door de veranderingen die ik maakte. En ik denk dat nu mijn gezondheid beter is dan ooit. Dus ik weet dat het kan, herstellen.

Physis Academy Debby van Rijn
Zorgkaart Nederland
Voetcomfort

SAMEN KIJKEN

Heb je chronische pijn of onbegrepen klachten? Slaap je slecht? Heb je stress of moeite met ademen? Maak dan een afspraak. Zo kunnen we puzzelen waar jouw basis uit balans is en waarom je die klachten hebt. Want het is zo fijn als je wél herstelt.

Afspraak maken