slaapproblemen

JE HOEFT ER NIET VAN WAKKER TE LIGGEN

meer info

CURSUS | MINDER MOE, MINDER PIJN, GOED SLAPEN MET CHRONISCHE PIJN

Slaap is niet het doel, maar een middel. Om uitgerust en fit te zijn, om zowel mentaal en fysiek alles uit jezelf te halen. En heel belangrijk om wél te herstellen.

Je slaap is een krachtig medicijn daarvoor. Elke dag weer en gratis. Je bent van niemand afhankelijk en het is altijd beschikbaar zonder recept. Slaapoefentherapie is een ideale manier om weer te leren slapen, je krijgt inzicht, je wordt je bewust. Je leert wat je (niet) moet doen. Zodat je wel kan herstellen.

ALS JE WEET HOE HET WERKT

En het volgens de ‘gebruiksaanwijzing’ doet, is goed slapen en uitgerust wakker worden niet moeilijk, ook niet met pijn. Wanneer je leert hoe je lijf in elkaar zit, hoe slaap werkt en wat je er voor nodig hebt, is het een kwestie van deze dingen toepassen en consequent zijn in je gedrag. Klinkt makkelijk en dat is het vaak niet.

In deze cursus leer ik je over de link tussen (chronische pijn), vermoeidheid en slecht slapen. Of je slecht slaapt door pijn of dat het eigenlijk anders om is, dat je pijn krijgt van slecht slapen? En waarom vermoeidheid niet genoeg is om goed te kunnen slapen. Dat er 5 verschillende vormen van vermoeidheid bestaan en wat je daaraan kunt doen. Wat normaal is, hoe je je eigen slaapprobleem in stand houdt. En hoe je door minder tijd in bed door te brengen toch beter slaapt en uitgerust wakker wordt. De bijwerkingen van slaapmedicatie en hoe je toch energie kunt opbouwen bij vermoeidheid en chronische pijn. Verder over wat alertheid, je adem en je hormonen er mee van doen hebben. En wat de echte reden van ‘s nachts naar het toilet moeten is en hoe je dat oplost. Kortom veel nieuwe inzichten en concrete adviezen omtrent slapen met chronische pijn en vermoeidheid. 

“Toen ik me ruim 10 jaar geleden specialiseerde in slaap realiseerde ik me waarom zoveel mensen niet herstellen van pijn.”

Hoe ga je van start?

Wanneer je de cursus aanschaft, kun je hier boven aan de site inloggen en beginnen. Je kunt van vooraf aan beginnen, maar ook starten met de onderdelen die jij het meest interessant vindt. Alles is opnieuw te lezen.

Slaapcursus | zodat je wel herstelt
MINDER MOE, MINDER PIJN

jE LEERT

 • waarom je op vermoeidheid niet kunt slapen
 • de link tussen (chronische) pijn, slaap en vermoeidheid
 • de 5 verschillende vormen van vermoeidheid
 • en wat je aan elke vorm kunt doen
 • wat het verschil is tussen slaapdruk en vermoeidheid
 • hoe je slaapdruk opbouwt ondanks je (chronische) pijn
 • wat alertheid en stress met je slaap doen
 • hoe je je eigen circadiaan ritme kunt versterken
 • hoe het kan dat de onderzoeken zeggen dat je wel sliep
 • wat slaapmedicatie wel/niet voor je kan doen
 • wat je immuunsysteem er mee te maken heeft
 • en hoe je jezelf in slaap kunt ademen
 • wat de echte reden is van ‘s nachts naar de wc moeten
 • dat slaaphygiëne meer is dan geen koffie en blauw licht

MINDER MOE, MINDER PIJN, SLAPEN MET CHRONISCHE PIJN

Met de garantie, dat wanneer je er niet uit komt, je aan bel mag trekken. Zeker wanneer er ondanks je inspanningen en gedragsveranderingen, niets veranderd is aan je slaappatroon. Dan kijk ik met je mee.

voor 48,50

Ik wil ook minder pijn en beter slapen

VEELGESTELDE VRAGEN

Wat zit er precies in de cursus?

De slaapcursus bestaat uit 5 onderdelen: beginnen bij het begin, waarom we slapen, inslapen, doorslapen en slaap en pijn. In totaal meer dan 40 hoofdstukken met concrete adviezen over allerlei onderwerpen omtrent slaap, vermoeidheid en pijn. Het is een soort boek, maar dan online.

Ik ben door het slaapcentrum verwezen voor slaapoefentherapie, is dit iets voor mij?

Jazeker! Heel goed zelfs, als je hiermee begint en we starten daarna nog een behandeling heb je al een grote voorsprong. En kun je alles wat ik je vertel op je gemak nalezen.

Wordt de slaapcursus vergoedt?

Dat kan! Zeker ook wanneer je verwezen bent voor slaapoefentherapie. Neem dan voor je aanschaf even contact met mij op, dan zorg ik dat je een factuur krijgt die je kunt indienen bij je zorgverzekeraar. 

Ik wil graag alleen een slaaponderzoek en vervolgens zelf online aan de slag, kan dat?

Ja dat kan, het slaaponderzoek kan zowel fysiek als online en daarna kun je met de persoonlijke uitkomsten zelfstandig met de cursus aan de slag.

Als ik vragen heb, kan ik dan contact opnemen voor advies?

Dat kan, je mag altijd je vragen mailen en je kunt een afspraak maken en dan kijken we samen naar wat je vastloopt, zodat je vooruit kunt en er niet van wakker hoeft te liggen. Je kunt ook een keer tussentijds afspreken voor maatwerk adviezen speciaal voor jou en aan het eind evalueren en doornemen wat voor jou belangrijk is ter preventie om niet terug te vallen. 

Kan ik het ook combineren met een 1-op-1 behandeling?

Zeker! Heel goed zelfs. Of je kunt het als naslagwerk van je behandeling zien. Ook als onderdeel van een chronisch pijn behandeling of wanneer veel last van stressklachten, longcovid of een burnout hebt is slaap een heel belangrijk onderdeel. 

Er staat goed slapen met pijn, als ik alleen slecht slaap, is deze cursus voor mij geschikt?

De basis is geschikt voor iedereen die slecht slaapt. En omdat ik veel mensen behandel met complexe, onbegrepen, langdurige of chronische pijnklachten bevat de cursus veel extra informatie over vermoeidheid en pijn, die ook voor mensen zonder chronische pijn ook heel herkenbaar zal zijn. 

Hoelang duurt het voor ik effect ervaar?

Dat is per persoon verschillend, wanneer je serieus en toegewijd met de informatie uit de cursus aan de slag gaat, mag je met 4 weken echt wel duidelijk verandering verwachten. Wanneer je al langer slecht slaapt en door de 24 uur ook op andere momenten slaapt dan ‘s nachts, kan het echt wel 6 tot 8 weken duren voor je merkt dat de vermoeidheid verbetert. Hoofdstuk ‘Minder in bed beter in je vel’ vraagt bijvoorbeeld echt toewijding en doorzettingsvermogen, maar het lukt bijna iedereen, zelfs mensen met longcovid of een burnout. Het valt en staat met het doen, volhouden en afmaken van de cursus.