VEEL GESTELDE VRAGEN

Natuurlijk is jouw klacht heel persoonlijk en de behandeling is ook altijd maatwerk. Toch zijn er best een hoop vragen die veel gesteld worden. Staat je vraag er niet bij? Neem gerust contact op.

Als je een aanvullende zorgverzekering hebt, worden de kosten van een behandeling vaak gedeeltelijk vergoed. Bij sommige (chronische) diagnoses wordt oefentherapie vanuit de basisverzekering vergoed. Check dit bij je zorgverzekeraar. Wanneer je bij Salland verzekerd bent, wordt de behandeling rechtstreeks gedeclareerd. Meer info lees je hier of in je polisvoorwaarden.

Jazeker, maar dan ook met dezelfde klachtpatronen als problemen met: 

 • ademhalingsproblemen
 • chronische complexe onbegrepen klachten
 • slaapproblemen
 • stressgerelateerde klachten

Wanneer je arts je naar mij heeft verwezen:

 • check dan ook altijd zelf of je het gevoel hebt dat je bij mij aan het juiste adres bent.
 • je op basis van wat je van mij leest, gezien of gehoord hebt, inschat dat ik je mogelijk zou kunnen helpen.
 • mijn manier van werken bij je past.
 • je verzekerd bent en/of bereid bent te investeren in de tijd en kosten die mijn behandeling met zich meebrengen.
 • je gedurende de behandeling zelfstandig en zelfredzaam (therapietrouw of gezond eigenwijs) kunt zijn, je ziet mij namelijk niet altijd elke week.
 • bedenk dat ik mijzelf tijdens de behandeling overbodig ga maken, ik ga jou leren hoe zelf je zo gezond mogelijk met je lijf en klachten om kunt gaan.

Oefentherapie is een therapie waarin je veel inzicht krijgt in de oorzaken en in stand houdende factoren van jouw klachten. Je leert oplossingen in de vorm van ander gedrag die het mogelijk maken voor jouw lichaam om wel te herstellen. Ik werk veel samen met andere therapeuten en behandelaars en dat kan jouw herstel enorm versterken. Echter in de praktijk blijkt soms ook dat elkaar visie de behandeling in de weg staat en zelfs ook jouw klachten in stand kan houden. Zeker met chronische problemen. Bedenk zelf, tot in hoeverre brengt de andere therapie echt verandering of verbetering?

Let op: fysiotherapie en oefentherapie worden niet op eenzelfde dag vergoedt.

Dat is heel verschillend. Ik heb trajecten waarbij ik iemand in een half jaar 5 keer zie. Andere mensen zie ik in 3 maanden elke week of om de week. Het ligt aan je klacht en aan je lichamelijke en mentale conditie. Tijdens of na de eerste afspraak maken we een plan op maat. Als klachten al langer bestaan, reken dan op minimaal 10 behandelingen. Als je pas sinds kort problemen hebt, dan kunnen we vaak al eerder verbetering verwachten. En we zullen altijd evalueren na een aantal behandelingen. 

Je kunt beter voor een andere therapeut kiezen, als:

 • je hebt acute klachten hebt.
 • of klachten ervaart die echt heel anders zijn dan waar je tot nu toe over op mijn site of social media hebt gelezen.
 • je verwacht dat klachten die al langer bestaan, binnen een paar behandelingen zijn opgelost. De meeste problemen zijn niet binnen een paar weken ontstaan. De weg naar herstel heeft daarom ook tijd nodig.
 • je niet openstaat voor het veranderen van je gedrag en leefstijl. Oefentherapie is een gedragsveranderingstherapie, een hele praktische, ik ben geen psycholoog.
 • tenslotte kun je ook beter voor een andere therapeut kiezen als je niet bereid bent te investeren in je gezondheid, in het proces van verandering wat daar bij hoort, de tijd die dat vraagt en de kosten die daarbij komen kijken.

Ja ik sta ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Paramedici 09907334093. 

 

Ook dat is heel verschillend. Afhankelijk van wat je nodig hebt, je eigen agenda en mijn agenda maken we afspraken op maat, na de intake geef ik je advies wat in jouw geval het beste is. Je kunt afspraken eenvoudig zelf online plannen

Vaak is een groot onderdeel van herstellen, leren ontspannen. Ik gebruik verschillende lichamelijke en mentale technieken om jou weer te leren ontspannen. Maar wanneer je komt omdat je enkel gemasseerd wilt worden, raad ik je aan om contact op te nemen met een massagetherapeut.